Ridskola

Terminsridning

Vi erbjuder terminsridning för såväl nybörjare som mer avancerade ryttare. Ryttarna delas in i grupper utifrån kunskapsnivå och vi har såväl rena barn- och vuxengrupper som blandade grupper. Terminsridningen består av 17 lektionstillfällen, varav en teorivecka. Vi varierar mellan dressyr, markarbete, hoppning och uteritter. Vi rider antingen på vår stora utomhusridbana eller i vårt ridhus, allt beroende på årstid och väder. I anslutning till ridhuset finns en nybyggd cafeteriadel med fönster ner mot ridhuset där familj och vänner kan följa ridlektionerna. 

Nya ryttare är välkomna i mån av plats. Vid intresse kontakta ridskolechef Jessica Anderberg (se vidare under fliken Kontakt). 

Att rida hos oss

Vi vill att det ska vara roligt och tryggt att rida hos oss. Därför har vi stallvärdar som gärna hjälper dig inför och efter ridlektionen. Kom i god tid innan din ridlektion så att du hinner borsta och göra i ordning den häst du blir tilldelad för lektionen.

Hjälm och säkerhetsväst är obligatoriskt för våra ryttare och det finns ett begränsat antal att låna om man inte har egen utrustning från början. Av säkerhetsskäl är det viktigt att skaffa en egen hjälm och väst så att man kan vara säker på att det är rätt storlek.

Ridlärare och personal

Jessica

Mitt namn är Jessica Anderberg och jag är ridskolechef på Eda Ridskola.1992 grundade jag verksamheten och har drivit den sedan starten. Genom åren har verksamheten blivit större och jag har utökat med fler hästar och elever.

Jag har alltid älskat hästar! Jag började på ridskola (Järfälla Ridcenter i Jakobsberg, Stockholm ) när jag var sex år gammal. Där red jag regelbundet tills jag flyttade till Eda Gård 1986 och fick min första egna häst vid 13 års ålder.

Mitt intresse för djur och människor har alltid varit stort. Jag tycker mycket om att lära ut och se individen lyckas och utvecklas i stort och smått. Jag har utbildat mycket hästar genom åren, från unghästar till äldre hästar med olika former av behov. En period tog jag emot hästar som for illa och hjälpte dom till ett bättre liv.

I 20 års tid har jag arbetat som behandlingsassistent med människor som har funktions variationer, med hästen i centrum! Det är något som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Jag vill att alla oavsett förutsättning ska få chansen att vistas med hästar och i våra  härliga miljöer.

Jag har tävlat aktivt i dressyr upp till medelsvår nivå på min häst Fellini. Har även haft grupper med ekipage jag coachat på tävling. Det har varit både privatelever och skolelever på skolans hästar, individuellt och i lag.

Jag är tränare i voltige och vi har voltige grupper som tränar aktivt. Vi har tävlar både skrittklass och galoppklass.

Jag är utbildad ridledare RIK0 har Diplomerad hästskötare examen Ridsportförbundets FU utbildning Funktionsnedsättning och delaktighet 1- 3 Basutbildningen och är Grönt kort ledare.

Det är ett privilegium att få leva med hästar varje dag, jag har lärt mig väldigt mycket av dom. Jag ser fram emot att träffa just dig och få följa dig på din häst resa!

Teres

Cornelia

Mitt namn är Cornelia Bodger Thorén och jag jobbar som ridlärare på ridskolan. Jag har en gymnasial utbildning inom häst och har tävlat i hoppning samt dressyr i lag. I dagsläget tävlar jag medelsvår nivå i dressyr på min valack Ludwig.

Evelina

Felicia

Michaela

Ridläger

På somrarna anordnar vi uppskattade ridläger. Vi rider både hoppning, dressyr, härliga uteritter och enklare terränghoppning. Vi har en egen badstrand där vi har vattensportaktiviteter och badmöjligheter, också för bad med häst. Alla aktiviteter genomförs beroende på väder och ryttarnas utbildningsnivå. Vi erbjuder både övernattningsläger och dagridläger. 

Vi anordnar också ridlägerdagar under vissa lov. För dig som är intresserad av voltige arrangerar vi särskilda läger med inriktning mot voltige. För vuxna anordnar vi vuxenläger på helger under terminen när intresse finns.

Läs mer om årets ridläger här

Under 2024 erbjuder vi följande ridläger:

vecka 25: träningsläger (måndag – torsdag) 5000 kr + medlemsavgift 250 kr (om du inte redan rider hos oss)

vecka 26: dagridläger (måndag – fredag) 5000 kr + medlemsavgift 250 kr (om du inte redan rider hos oss)

vecka 27: övernattningsläger (måndag – fredag) 6200 kr + medlemsavgift 250 kr (om du inte redan rider hos oss)

vecka 29: kombinerat dag- och övernattningsläger (måndag – fredag) 5000 kr för dagläger eller 6200 med övernattning + medlemsavgift 250 kr (om du inte redan rider hos oss)

vecka 37: vuxenridläger (lördag – söndag) 3900 kr + medlemsavgift 250 kr (om du inte redan rider hos oss

För mer information om ridläger och anmälan, kontakta ridskolechef Jessica Anderberg på jessica@edaridskola.se

 

Ridkalas och event

Vi erbjuder aktiviteter i form av ridkalas då man får prova på att rida och avslutar med korv och glass i vår cafeteria. Vi erbjuder också funkisridning. 

För mer information kontakta ridskolechef Jessica Anderberg (se vidare under fliken Kontakt)

Hästarna

Iris van de Zwarte Diamant (Iris)
f. 2010

Watson II (Watson)
f. 2016

Tubber Silver (Tubbe) 
f. 2009

Knyttes Snögubbe (Knytte)
f. 2008

Barney
f. 2007

Magic Dream Dancer (Magic)
f. 2006

Reefsgaards Spot on Al Capone (Casino)
f. 2018

Henderose (Henna)
f. 2012 

Drumads Lady (Lady)
f. 2009

Foats Ben
f. 2004 

Banavane Cliff (BV)
f. 2016

Edas Ellie
f. 2010

Perfect Patchy
f. 2009

Lismakeegan Free Quinn (Quinn)
f. 2011

Orion Unik
f. 2009

Jasmin
f. 2016

Junibackens Toy Boy
(Toy Boy)
f. 2000 

Castlefrench Sammy (Sam)
f. 2014

Attyrory Lenny
f. 2010 

Timmy´s Boy (Timmy)
f. 2017

Madges Lane Patch (Patch)
f. 2005